Miten minä hieron ja miksi

29.02.2024

Minun hierontatyylini poikkeaa varmasti siitä, mihin valtaosa ihmisistä on tottunut. Toisille tulee mielikuva, kun puhutaan hieronnasta, että se on jotakin stressaavaa, jotakin joka sattuu, johon suhtaudutaan vähän samalla lailla kuin hammaslääkärillä käyntiin, että mentävä on, jos haluaa itsestään pitää huolta... Mutta ei minun luona!

Minun mielestäni hieronnan ei tulisi sattua. Tuntua saa, muttei sattua. Sillä kun hieronta alkaa sattumaan liikaa, keho jännittyy, lihakset jännittyvät ja vastustus on suurta. Eipä siinä silloin paljon lihaskudokseen päästä, muuta kuin kipua tuottamalla. Ja siihen en ryhdy. Kivikovasta lihaksesta mennään läpi lempeydellä, ei voimalla. Monesti hieronnan edetessä huomaan, kuinka pikkuhiljaa aivan kiven kova selkälihaksisto alkaa antaa periksi ja pehmetä hellemmänkin kosketuksen alla. Ja sitten vasta päästään hoitamaan niitä itse jumeja. Ja muutenkin, kun keho alkaa tuntemaan kipua, alkaa se erittää stressihormoneja. Ja minä pyrin hieronnallani aivan päinvastaiseen vaikutukseen.

Luonani saat kokonaisvaltaisen, rentouttavan kokemuksen. Hieronta rauhoittaa ja toivon mukaan laittaa myös hyvänolon hormonit kehossa liikkeelle. Hermosto rauhoittuu ja verenpaine laskee. Ihmiset, jotka kaipaavat rentoutusta ja hyvää oloa arjen keskelle, hakeutuvat luokseni. Hieronta siis tuntuu, mutta ei satu. Valtaosa asiakkaista jotka ovat luonani käyneet, ovat enemmänkin haltioissaan, että voi että, juuri tällaista olen etsinytkin!  Niin minäkin... jos tiedät jonkun, joka hieroo samalla tyylillä kuin minä, saa vinkata... :) !