Reiki

Energiahoito - tie kohti terveyttä


Reiki

  • Nopeuttaa kehon omaa paranemisprosessia
  • Täyttää tyhjentyneet energiavarastot
  • Antaa elinvoimaa
  • Vahvistaa vastustuskykyä
  • Lievittää kroonisia kipuja
  • On erinomainen rentoutusmenetelmä
  • Hoitaa tunnepuolen ongelmia
  • On tie henkilökohtaiseen kehitykseen ja henkiseen kasvuun

Reikihoidon taustaa

Reiki (Usuin luonnollisen parantamisen menetelmä) on yksi maailman tunnetuimmista ja levinneimmistä täydentävistä hoitomuodoista. Reiki on ikivanha hoitomuoto, joka luonnollisella tavalla palauttaa kehomme ja mielemme tasapainon.

Reiki tulee japanin sanoista rei (henki) ja ki (voima), jotka yhdessä tarkoittavat universaalia, maailmankaikkeudellista elämänenergiaa. Idässä tämä energia tunnetaan nimillä chi, ki tai prana. Reiki on japanilaisen Mikao Usuin kehittämä hoito 1920 luvun alussa. Usui tarkoitti menetelmän fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon, yleisen hyvinvoinnin edistämiseen sekä ylläpitämiseen. Reiki on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä.

Kaikkialla, ympärillämme ja meissä itsessämme virtaa elämänvoima. Kaikenlainen stressi heikentää energian kiertoa. Siitä voi seurata monenlaisia vaivoja ja sairauksia. Reikin avulla pystytään edesauttamaan kokonaisvaltaista paranemista. Sen avulla sekä keho että mieli saavat uutta energiaa ja sen avulla on mahdollista avata energiatukkeumia.

Mitä Reiki on?

Reiki täyttää tyhjäksi käytetyt energiavarastomme ja antaa takaisin elinvoimamme sekä auttaa kehoamme saavuttamaan optimaalisen terveyden. Hoitaja toimii kanavana, energian välittäjänä, josta energia virtaa lempeän kosketuksen avulla hoidettavaan.

Kaikki kehon solut ovat rakentuneet värähtelevästä energiasta. Värähtelemällä eri nopeuksilla solut muodostavat ihmisessä erilaisia kudoksia ja elimiä kuten esimerkiksi luumassan, lihaksiston ja veren. Reiki on energiaa ja se toimii fysiikan lakien mukaisesti, vaikuttaen koko kehossa.

Terveessä kehossa kaikki solut värähtelevät täydellisessä tasapainossa ja meillä on optimaalinen terveys. Se voi olla harvinaista nykypäivänä. Tavallisempaa on, että olemme stressaantuneita, turhautuneita, rauhattomia, pelokkaita tai masentuneita. Tällaiset ongelmat aiheuttavat epätasapainon kehomme hienoon energiaverkkoon ja siitä taas seuraa, että tulemme sairaiksi.

Reiki hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti. Se palauttaa tasapainon sekä kehoon että mieleen. Kehon energiavarastot täyttyvät ja silloin sekä fyysinen että psyykkinen paraneminen voi alkaa.


Reikissä hoidetaan chakroja eli energiakeskuksia. Hoitaja kanavoi käsiensä kautta energiaa hoidettavan keholle kehon tarpeen mukaisesti. Reiki-energiaa ei kuitenkaan voi ohjata, vaan energia virtaa ensisijaisesti sinne, missä tarve on suurin.  Chakrat toimivat ihmisen energiajärjestelmässä energian vastaanottimina ja jakajina. 

Hoidossa hoidettava lepää vaatteet päällä hoitopöydällä, taustalla soi rentouttava musiikki. Reikihoitaja hoitaa asettamalla kätensä hoidettavan keholle ja erittäin korkealaatuinen ja puhdas energia välittyy automaattisesti. Hoidon aikana voi tuntua väreilyä, lämmön tai viileyden tunnetta, kihelmöintiä tai pistelyä iholla, lisäksi voit nähdä värejä. Hoito tuntuu rentouttavalta ja monet saattavat torkahtaa hoidon aikana.

Reiki-hoitoa käytetään usein erilaisiin stressioireisiin, väsymykseen, levottomuuteen, ahdistukseen, jännittämiseen, mielialan vaihteluihin, pelkotiloihin, voimakkaisiin tunnetiloihin tai elämän aiheuttamiin muutoksiin. Hoito avaa energiatukkeumia, antaa energiaa, rentouttaa, tuo levollisuutta ja seesteisyyttä elämään, vahvistaa itsetuntoa sekä auttaa meitä löytämään omat vahvuutemme. Energiatasapainon palauduttua keho on henkisesti ja fyysisesti tasapainossa. 

Hoito sopii kaikille!