Yrittäjyyden alkutaipaleet, jostain kai se on aloitettava...

15.01.2024

Voi taivas kun muistelen niitä alkutaipaleita... Ihan naurattaa! Olin kosketusterapeuttikoulukseni ensimmäisen lähijakson jälkeen niin täynnä intoa aloittaa ihmisten hoitaminen, että kiirehdin aloittamaan ennen kuin edes kaikki palikat olivat kohdallaan... Asuin pienellä paikkakunnalla, jossa ei niin vain päässytkään ostoksille suuremman valikoiman putiikkeihin. Tarvitsin siis hierontaöljyä. Koulutuksessa oli opittu, että kaikki kylmäpuristetut puhdaslaatuiset kasvipohjaiset öljyt käyvät, mieluiten manteli-, MCT- tai oliiviöljy. Kunhan öljy vain olisi syötävää, sillä iho on meidän suurin elimemme ja sillä on väliä, minkälaista ravintoa sille annamme. No, pienestä kyläkaupasta ei löytynyt tavallista oliiviöljyä kummempaa, se ei käynyt, täytyy olla todella puhdaslaatuista yhden lajikkeen öljyä. No, sitten suunta kohti lähintä kaupunkiamme Finnsnesiä, jossa olisi luontaistuotekauppa. 

Siellä sitten esitin toiveeni, minkälaista öljyä tulisi saada. Minulle myytiin pullollinen kylmäpuristettua Castor Oilia. En kielipuolena oikein vielä tajunnut mitä se on. No, se oli risiiniöljyä. Ja risiiniöljyhän on paksua ja tahmeaa... Voi harjoitteluasiakas-parkani mihin joutuivatkaan..! Ei sinällään, risiiniöljykin on iholle ihan ravitsevaa, mutta se tahmaisuus mikä siitä tuli! Asiakkaat olivat kummissaan iholle saamastaan tahmasta. Ja hyvä että kädet edes liukuivat sen kanssa! No, eivät juurikaan! Ei voi kuin nauraa jälkikäteen omalle tietämättömyydelle. No, sitten oli turvauduttava verkkokaupan antimiin ja sain tilattua itselleni laadukasta, pehmeää ja hyvin juoksevaa manteliöljyä. 

Tällä hetkellä muuten käytän hoidoissani kylmäpuristettua puhdaslaatuista yhden lajikkeen oliiviöljyä suoraan pientuottajalta Kreikasta. Se sisältää ihan älyttömästi antioksidantteja jotka suojaavat ihoa ja auttavat ihoa voimaan hyvin. Suosittelen käyttämään myös kasvoilla esim. Gua Sha -hieronnan avuksi.

Mitä sitten kävi tuolle risiiniöljylle... No, luin että sillä voisi tuuheuttaa ripsien kasvua. Niin aloin sitä sitten sivelemään pumpulipuikolla iltaisin omiin ripsiini. Mutta lyhyeksi jäi sekin lysti, koska öljyä meni aina silmiin ja se sumensi näköni enkä sitten iltaisin pystynyt enää lukemaan kirjaa... Se siitä sitten!